När då var nu forntidens folk och fä

BYGGNADSANTIKVARIE TILL VÄSTMANLANDS LÄNS MUSEUM

Är du byggnadsantikvarie/bebyggelseantikvarie som är pigg på att arbeta med kulturarvet i Västmanland? Söker du en tjänst där du både får arbeta självständigt och tillsammans med andra i projekt? Då är det kanske dig vi söker!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

ARBETSUPPGIFTER


Arbetsuppgifterna består främst av löpande handläggning av olika bebyggelseantikvariska uppdrag samt arbete i projekt. I arbetet ingår rådgivning, antikvarisk medverkan, samt inventering, projektledning och olika utredningsuppdrag.


OM ARBETSPLATSEN


Västmanlands läns museum med arbetsplatser i Västerås och Hallstahammar bedriver verksamhet i hela länet med inriktning på samarbete i olika nätverk och förmedling av kulturarv. Dina närmaste kollegor består av en dynamisk och kreativ grupp byggnads- och bebyggelseantikvairer som arbetar varierat med många olika uppdrag. Kontakten med övriga medarbetare på museet är också stor, och kulturmiljövården samarbetar på olika sätt i museets programverksamhet och kommunikation. Länsmuseet är en del av Region Västmanland. I våra lokaler i Västerås finns även medarbetare som arbetar med regional kultur och Västerås Konstmuseum. Då en medarbetare inom kulturmiljövården kommer att vara tjänstledig för ett arbete på Riksantikvarieämbetet behöver vi nu stärka upp det teamet. Tveka inte att höra av dig till oss för att höra mer om arbetsplatsen. Varmt välkommen att bli en del av en öppen och kreativ arbetsplats!

KVALIFIKATIONER


Vi söker dig som har akademisk examen som byggnads eller bebyggelseantikvarie. Det är meriterande om du har erfarenhet av byggnadsantikvariskt arbete, som inventering, rådgivning och antikvarisk medverkan, gärna inom museisektorn. Det är även meriterande om du har kunskaper och har arbetat med GIS och projektledning. Vi ser gärna att du har ett intresse för byggnadsvård.

I arbetet skriver du till exempel underlag till kulturmiljöprogram och du skriver remisser och utlåtanden. Vi ser därför att du har lätt för att uttrycka dig i svenska språket, i såväl tal som skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Du har goda datorkunskaper. Körkort B krävs för tjänsten.

Som person är du tillmötesgående i ditt arbetssätt och har vilja och intresse att hjälpa andra. Du tar ansvar för dina uppgifter, fattar självständiga beslut och uppnår resultat i ditt arbete. Du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter, är nyfiken och noggrann.


ANSTÄLLNINGSVILLKOR


Heltid.

Tidsbegränsad anställning 20 juni 2022 – 31 december 2022. Med möjlighet till förlängning.  

Välkommen med din ansökan senast 17 maj 2022.

Intervjuer kommer ske 30 maj 2022 och 1 juni 2022.

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.Om Regionen

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


KONTAKTPERSONER


Anna Bromarker
Byggnadsantikvarie Västmanlands Läns Museum
076-6953264
anna.bromarker@regionvastmanland.se

Jennie Schaeffer
Länsmuseichef Västmanlands läns museum
021-17 62 10
jennie.andersson.schaeffer@regionvastmanland.se

Ingrid Eriksson
DIK
021-173635
ingrid.eriksson@regionvastmanland.se

Mats Arnell

Facklig representant Vision
021-39 32 62SÖK TJÄNSTEN HÄR