VAD SOM GÄLLER PÅ MUSEET I SAMBAND MED CORONAVIRUSET
BESÖK PÅ MUSEET

Det är viktigt att vi alla hjälps åt att motverka smittspridningen av Covid-19 och Karlsgatan 2 följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.  Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.


ÖPPETTIDER
De aktuella öppettiderna är:
måndag stängt  tisdag - fredag kl 10-17 och lördag - söndag kl 12-16.

 
KARLSGATAN KAFÉ
Karlsgatan Kafé har öppet som vanligt och följer museihusets öppettider och riktlinjer.
 
KARLSGATAN BUTIK
Karlsgatan Butik har öppet som vanligt och följer museihusets öppettider och riktlinjer.

ARKIV OCH BIBLIOTEK
Vårt arkiv och bibliotek på Karlsgatan 2 är stängt tillsvidare. Även om det inte går att besöka arkivet fysiskt så går det att mejla eller ringa som vanligt. Kontaktuppgifter hittar du här.
 
VISNINGAR
I höst med start 1 september startar vi upp publika arrangemang på Karlsgatan 2 igen. Det är dock obligatorisk föranmälan till samtliga evenemang. Se aktuella visningar i vårt kalendarium.
 
KONFERENSLOKALER
Konferensbokningen är öppen, men vi följer rekommendationen på max 50 personer per evenemang. Vi reserverar oss dock för snabba förändringar och förbehåller oss rätten att boka av och ställa in. Det finns heller inte möjlighet till förtäring i och med Karlsgatan Kafé:s stängning. Vid eventuella frågor, kontakta Informationen på tfn 021-39 32 22 eller e-post karlsgatan2@regionvastmanland.se.
 
PROGRAMVERKSAMHET
I höst med start 1 september startar vi upp publika arrangemang på Karlsgatan 2 igen. Det är dock obligatorisk föranmälan till samtliga evenemang. Se aktuella program i vårt kalendarium.
 
VI HÅLLER ÖPPET DIGITALT
Ta del av museets fantastiska samlingar på DigitaltMuseum, utforska webbplatsen, testa vår ljudvandringsapp och följ oss i våra sociala medier. Vi har samlat ihop alla våra digitala resurser på en och samma plats så att du lätt hittar dem: Digiseum Välkommen att uppleva museet digitalt!Västmanlands läns museum följer Region Västmanlands och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring hanteringen av Coronaviruset och följer utvecklingen noga. Eventuella förändringar i vår verksamhet meddelas löpande via hemsidans nyhetssida.
Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på tfn 021-39 32 22 eller via e-post lansmuseet@regionvastmanland.se