VAD SOM GÄLLER PÅ MUSEET I SAMBAND MED CORONAVIRUSET
BESÖK PÅ MUSEET

Det är viktigt att vi alla hjälps åt att motverka smittspridningen av Covid-19 och Karlsgatan 2 följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.  Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.


ÖPPETTIDER
Just nu har vi sommartider. De aktuella öppettiderna är:
måndag - fredag kl 10-16 och lördag - söndag kl 12-16.

 
KARLSGATAN KAFÉ
Under sommaren har vi sommarkafé. Välkommen in för en lättare lunch eller fika.
 
KARLSGATAN BUTIK
Karlsgatan Butik har öppet som vanligt och följer museihusets öppettider och riktlinjer.

ARKIV OCH BIBLIOTEK
Vårt arkiv och bibliotek på Karlsgatan 2 är stängt tillsvidare. Även om det inte går att besöka arkivet fysiskt så går det att mejla eller ringa som vanligt. Kontaktuppgifter hittar du här.
 
VISNINGAR
Alla visningar på plats är inställda tills vidare. Observera att vissa visningar kommer att kunna ses digitalt. Håll koll på hemsidan och i våra sociala medier.
 
KONFERENSLOKALER
Konferensbokningen är öppen, men vi följer rekommendationen på max 50 personer per evenemang. Vi reserverar oss dock för snabba förändringar och förbehåller oss rätten att boka av och ställa in. Det finns heller inte möjlighet till förtäring i och med Karlsgatan Kafé:s stängning. Vid eventuella frågor, kontakta Informationen på tfn 021-39 32 22 eller e-post karlsgatan2@regionvastmanland.se.
 
PROGRAMVERKSAMHET
Alla program är inställda tills vidare. Trots att programmen på plats är inställda så fortsätter museets verksamheter, om än i andra former. Vi kommer att sända några av våra planerade program i våra sociala medier. Håll koll på hemsidan och följ oss i våra sociala medier för mer information. 
 
VI HÅLLER ÖPPET DIGITALT
Ta del av museets fantastiska samlingar på DigitaltMuseum, utforska webbplatsen, testa vår ljudvandringsapp och följ oss i våra sociala medier. Vi har samlat ihop alla våra digitala resurser på en och samma plats så att du lätt hittar dem: Digiseum Välkommen att uppleva museet digitalt!Västmanlands läns museum följer Region Västmanlands och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring hanteringen av Coronaviruset och följer utvecklingen noga. Eventuella förändringar i vår verksamhet meddelas löpande via hemsidans nyhetssida.
Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på tfn 021-39 32 22 eller via e-post lansmuseet@regionvastmanland.se