VAD GÄLLER PÅ MUSEET I SAMBAND MED COVID-19?

Baserat på Folkhälsomyndighetens rekommendationer har vi gjort vissa anpassningar i verksamheten för att göra ditt besök hos oss så säkert som möjligt och vi jobbar aktivt för att förhindra smittspridning.

Vi har kraftigt begränsat maxantalet besökare på Karlsgatan 2 och tillåter nu endast 50 besökare per museum.

Vi har infört trafikljus vid ingången till länsmuseet och uppmanar även våra besökare att hålla avstånd via skyltar, utrop och personal på plats. Det finns stationer med handsprit på flera ställen på entrétorget.

Länsmuseet följer beslut kring allmänna sammankomster med över 20 deltagare. I informationen om ett särskilt evenemang eller programpunkt  framgår antal deltagare och om du behöver visa upp ditt vaccinationsbevis för att delta.VAD DU SOM BESÖKARE KAN GÖRA FÖR ATT HJÄLPA TILL

Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka museet. Om du känner dig sjuk vill vi att du stannar hemma till dess att du är helt frisk.

När du är på museet ber vi dig visa hänsyn till dina medbesökare genom att hålla avstånd till andra.

Tvätta händerna ofta. Använd handsprit om du inte har tillgång till tvål och vatten. Det finns stationer med handsprit på flera ställen på entrétorget.

Se också till att följa markeringar och lyssna på våra medarbetare som värnar om allas trygghet.


SKOLKLASSER, FRITIDS- OCH FÖRSKOLEGRUPPER

Vi erbjuder ledda skolvisningar på plats på vårt museum. Dessa skolvisningar måste förbokas.

Skolklasser och andra grupper som vill komma på egen hand rekommenderas att föranmäla sitt besök då vi har begränsat antal platser i utställningarna. Anmäl ert besök till Informationen via tfn 021-39 32 22 eller e-post karlsgatan2@regionvastmanland.se


VI HÅLLER ÖPPET DIGITALT

Har du inte möjlighet att ta dig till museets så kan du ta del av museets fantastiska samlingar på DigitaltMuseum, utforska webbplatsen, testa vår ljudvandringsapp utomhus och följa oss i våra sociala medier. 

Vi har samlat ihop alla våra digitala resurser på en och samma plats så att du lätt hittar dem: Digiseum


 


Västmanlands läns museum följer Region Västmanlands och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring hanteringen av Coronaviruset och följer utvecklingen noga. Eventuella förändringar i vår verksamhet meddelas löpande via hemsidans nyhetssida.
Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på tfn 021-39 32 22 eller via e-post lansmuseet@regionvastmanland.sePublicerat 2022-01-12