VAD SOM GÄLLER PÅ MUSEET I SAMBAND MED CORONAVIRUSET
BESÖK PÅ MUSEET
Våra utställningar på Karlsgatan 2 är fortsatt öppna att besöka på egen hand, men vi följer regeringens beslut och har begränsat besöksantal. På grund av rådande omständigheter får endast 50 personer vistas i våra museer samtidigt. Vid eventuell köbildning kommer vi dela ut biljetter med besökstider (varje hel timme).
 
Det är viktigt att vi alla hjälps åt att motverka smittspridningen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.


ÖPPETTIDER
Vi ändrar våra öppettider tillfälligt. De aktuella öppettiderna är:
tisdag - fredag kl 10-17 och lördag - söndag kl 12-16.

 
KARLSGATAN KAFÉ
Från och med onsdag 1 april stänger Karlsgatan Kafé. Daniel med personal, som drivit kaféet sedan 2017, riktar ett varmt tack till alla besökare och matgäster för tiden som varit. Stängningen beror, som ni säkert förstår, på färre besökare, avbokade konferenser och inställda program med anledning av den rådande situationen i samband med corona. Vi försöker nu hitta bra lösningar för Karlsgatan Kafé, både på kort och lång sikt.

Under en tid framöver har vi en mindre servering vid informationsdisken där vi kan erbjuda enklare fika. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär detta kan medföra för våra besökare och tackar för er förståelse.
 
KARLSGATAN BUTIK
Karlsgatan Butik har öppet som vanligt och följer museihusets öppettider och riktlinjer.

ARKIV OCH BIBLIOTEK
Vårt arkiv och bibliotek på Karlsgatan 2 är stängt tillsvidare. Även om det inte går att besöka arkivet fysiskt så går det att mejla eller ringa som vanligt. Kontaktuppgifter hittar du här.
 
VISNINGAR
Alla visningar på plats är inställda tills vidare. Observera att vissa visningar kommer att kunna ses digitalt. Håll koll på hemsidan och i våra sociala medier.
 
KONFERENSLOKALER
Konferensbokningen är öppen, men vi följer rekommendationen på max 50 personer. Vi reserverar oss dock för snabba förändringar och förbehåller oss rätten att boka av och ställa in. Det finns heller inte möjlighet till förtäring i och med Karlsgatan Kafé:s stängning. Vid eventuella frågor, kontakta Informationen på tfn 021-39 32 22 eller e-post karlsgatan2@regionvastmanland.se.
 
PROGRAMVERKSAMHET
Alla program är inställda tills vidare. Trots att programmen på plats är inställda så fortsätter museets verksamheter, om än i andra former. Vi kommer att sända några av våra planerade program i våra sociala medier. Håll koll på hemsidan och följ oss i våra sociala medier för mer information. 
 
VI HÅLLER ÖPPET DIGITALT
Ta del av museets fantastiska samlingar på DigitaltMuseum, utforska webbplatsen, testa vår ljudvandringsapp och följ oss i våra sociala medier. Vi har samlat ihop alla våra digitala resurser på en och samma plats så att du lätt hittar dem: Digiseum Välkommen att uppleva museet digitalt!Västmanlands läns museum följer Region Västmanlands och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring hanteringen av Coronaviruset och följer utvecklingen noga. Eventuella förändringar i vår verksamhet meddelas löpande via hemsidans nyhetssida.
Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på tfn 021-39 32 22 eller via e-post lansmuseet@regionvastmanland.se