När då var nu forntidens folk och fä

Föremålsantikvarie till Västmanlands läns museum

Västmanlands läns museum söker nu en föremålsantikvarie som förstärker arbetsgruppen som jobbar med museets samlingar. Hos oss får du möjlighet att fördjupa din passion för museisamlingar i ett självständigt och ansvarsfullt arbete. Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö i en trygg och öppen gemenskap där du även har utrymme för kreativitet och att göra verklighet av goda idéer. 

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsuppgifter


Vi söker dig som vill arbeta med en föremålsantikvaries arbetsuppgifter på ett museum. Vi förstärker tillfälligt arbetsgruppen som jobbar med museets samlingar då en av våra föremålsantikvarier arbetar i ett externfinansierat projekt.

Tjänsten som föremålsantikvarie är varierande. Du kan till exempel ha arbetsuppgifter som rör vård, katalogisering, fotografering (vi har en fotostudio), gåvoärenden, publicering av poster på DigitaltMuseum eller digital kommunikation om föremål på andra sätt. Du kan ha arbetsuppgifter som rör insamling och samlingsförvaltning på Västmanlands läns museum. Eftersom vi har föremål i våra utställningar så kan arbetet innebära att samarbeta med vår utställningsgrupp.

Ditt huvudfokus kommer dock att ligga på dessa arbetsuppgifter:

Registrera och placera föremål från vårdrum till magasin.
Uppdatera placeringskoder för utställda föremål.
Bistå i arbetet med inkommande arkeologiskt fyndmaterial.Om arbetsplatsen


Västmanlands läns museum med arbetsplatser i Västerås och Hallstahammar bedriver verksamhet i hela länet med inriktning på samarbete i olika nätverk och förmedling av kulturarv. Vi satsar på utveckling av verksamheten och nya arbetsformer. Länsmuseet är en del av Region Västmanland och finns på Karlsgatan 2 i Västerås och på WestmannaArvet i Hallstahammar. Förmålsmagasinet där du utför många av dina arbetsuppgifter finns i Hallstahammar.


Kvalifikationer


Du som söker är utbildad föremålsantikvarie, alternativt har utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig och relevant. Du har grundkunskaper inom föremålsvård, föremålsförvaring och föremålshantering.

Vi ser positivt på kunskap om Västmanlands län. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta på museum med samlingsförvaltning, i synnerhet erfarenhet av arkeologiskt material. Vi ser även positivt på kunskaper i och erfarenhet av att arbeta med databasen Primus.

Detta är ett innehållsrikt och omväxlande arbete och du behöver vara flexibel och gilla att skifta mellan olika områden. Du arbetar bra med andra människor och har en god förmåga att anpassa din kommunikation till olika målgrupper. Du är strukturerad och systematisk när du jobbar, och kommer gärna med idéer som kan omsättas i nya spännande aktiviteter.Anställningsvillkor


Tidsbegränsad anställning tom 22-12-31, heltid och dagtid. Tillträde enligt överenskommelse. 

Varmt välkommen med din ansökan senast 15 maj 2022.
Digitala intervjuer via Teams planeras att äga rum den 23 och 24 maj.
Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.
Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.Om Regionen

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.Kontaktpersoner


Jennie Schaeffer
Länsmuseichef Västmanlands läns museum
021-17 62 10
jennie.andersson.schaeffer@regionvastmanland.se

Ingrid Eriksson
DIK
021-173635
ingrid.eriksson@regionvastmanland.se

Mats Arnell

Facklig representant Vision
021-39 32 62Sök tjänsten här