Inför ditt besök på museihuset Karlsgatan 2 Foto Lasse Fredriksson

inför ditt besök

Välkommen till museihuset Karlsgatan 2. För att ditt besök ska bli så bra som möjligt finns det några saker att tänka på. Behöver du hjälp på plats? Fråga våra värdar, de har full koll på huset och utställningarna och hjälper dig gärna.Väskor och jackor
Använd gärna de låsbara skåpen på entrétorget för förvaring av väskor och jackor. Tian du behöver får du tillbaka. Har du ingen tia kan du, mot deposition, låna en pollett i Informationsdisken.

Visa hänsyn
Vi ber dig visa hänsyn genom att inte springa och skrika, men du behöver inte vara tyst. Tänk på att du är en del av andras upplevelse.

Djur
Djur är inte tillåtna i utställningarna. Men ledarhundar och assistanshundar är välkomna!

Tillgänglighet
Mycket av vår information finns i lättlästa version och på olika språk. Huset är även tröskelfritt så alla i rullstol och permobil kan ta sig runt. Se hemsida för mer information om tillgänglighet.

Se, men bara röra ibland
Många av våra utställningar har interaktiva delar. Men du får inte ta på allt då endast en lätt beröring kan förstöra ett konstverk eller historiskt föremål. Känner du dig osäker? Fråga våra museivärdar.

Barn
Vi vill att barn och vuxna ska uppleva våra utställningar tillsammans. Därför och av säkerhetsskäl, bör du inte lämna barnen ensamma utan uppsikt. Som vuxen ansvarar du för ditt barn.

Mat och dryck
Hos Karlsgatan Kafé kan du alltid äta och dricka gott. Det finns även ett område för egen matsäck. Det är inte tillåtet att äta eller dricka i utställningarna.

Värdegrund
Allas lika värde är en av våra grundvärderingar och därför är ingen form av diskriminering okej på Karlsgatan 2. Tillsammans med våra besökare vill vi vara en välkommande och trygg plats för alla – oavsett etnicitet, kön, ålder, religion, sexuell läggning, utseende eller funktionsvariation.