När då var nu forntidens folk och fäKiss - the exhibition Illustratör Annika Hirvonen Västmanlands läns museum


KISS - THE EXHIBITION

9 maj - 20 september 2020


Under sommaren 2020 flyttar rocken in på Västmanlands läns museum! Då öppnar vi utställningen KISS – the exhibition. En annorlunda utställning om ett av tidernas största och mest inflytelserika band. Om musiken, sminket och det enorma varumärke som bandet har blivit. En utställning som passar både den inbitne KISS-nörden som nybörjaren.

Bakom utställningen ligger Falköpingsbon Alexander Johansson. Han har varit ett KISS-fan sedan 80-talet och har en av Sveriges största samlingar med KISS-prylar. Utställningen innehåller flera unika föremål, bland annat bandmedlemmarnas scenkläder, glänsande guldskivor, flera KISS-leksaker, ett flipperspel samt en sampler från sent 90-tal innehållandes den signifikativa brandsirenen från låten Firehouse.

Alexanders samling ställdes ut för första gången 2004, och har sedan dess visats såväl i Sverige som utomlands. Och nu landar den äntligen på Västmanlands läns museum!

Du bjuds på en resa genom bandets karriär från starten i New York under 70-talets tidiga år och vidare mot det stora genombrottet. Man får sedan följa bandet genom medvind och motgångar fram tills idag, nästan 40 år efter att bandet bildades!
Vi utlovar en speciell upplevelse för alla, vare sig du är ett nytt fan eller har gillat bandet sedan starten. 

Livesändning med Alexander Johansson den 7 maj 2020 på Facebook av Studieförbundet Vuxenskolan VästmanlandAlexander Johansson och Gene Simmons. Leipzig, Tyskland år 2015.