När då var nu forntidens folk och fäJobba på museet

lediga tjänster


Vi är väldigt glada över att det finns ett stort intresse för att arbeta hos oss. Här nedan ser du ifall det finns några lediga tjänser tillgängliga. Tyvärr har vi ingen praktisk möjlighet att personligen besvara alla spontanansökningar. Välkommen att regelbundet titta här istället och följ oss på Instagram eller Facebook.

Vi annonserar även alla lediga tjänster på www.regionvastmanland.se/jobba-med-oss/
11 september 2020


PROJEKTSAMORDNARE till Västmanlands läns museum


Är du van att skriva ansökningar och är pigg på att arbeta med kulturarvet i Västmanland? Söker du en tjänst där du både får arbeta självständigt och stödja andra när det gäller att skriva ansökningar? Då är det kanske dig vi söker!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsuppgifter

Västmanlands läns museum arbetar med stora delar av vårt uppdrag i samverkan med andra, ofta i projektform och med extern finansiering. Vi vill säkerställa långsiktigt goda förutsättningar för samverkan och forskning inom kulturarvsområdet och är nu inne i en mycket intensiv period av externa ansökningar för de kommande åren. Vi behöver därför extra förstärkning i museets medarbetargrupp. Arbetsuppgifterna består främst av att bistå museets medarbetare i frågor och praktiskt arbete som rör extern projekt- och forskningsfinansiering, bevaka aktuella utlysningar och samordna ansökningarna. Du kanske även själv ser nya möjligheter till samarbete med forskare eller andra aktörer från andra institutioner, både inom och utanför Sverige som vi förbisett, så din kreativitet i arbetet uppmuntras också.

Om arbetsplatsen

Västmanlands läns museum med arbetsplatser i Västerås och Hallstahammar bedriver verksamhet i hela länet med inriktning på utställningar, pedagogik, programverksamhet, kulturmiljövård, samlingar och arkiv. Vi samarbetar i olika nätverk med syfte att fördjupa kunskapen om Västmanlands kulturarv. Museets medarbetare är en dynamisk och kreativ grupp som arbetar varierat med många olika uppdrag. Du kommer att vara i nära kontakt med medarbetare i arbetsgrupperna som arbetar med våra publika verksamheter, liksom kulturmiljövården, samlingar och arkiv. Länsmuseet är en del av Region Västmanland. I våra lokaler i Västerås finns även medarbetare som arbetar med regional kultur och Västerås Konstmuseum. Varmt välkommen att bli en del av en öppen och kreativ arbetsplats!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ett område relevant för tjänsten. Du ska ha tidigare erfarenhet av att skriva ansökningar i en liknade roll. Det är meriterande om du har erfarenhet av att skriva ansökningar inom kulturarvsområdet inom forsknings och/eller utvecklingsprojekt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom kulturarvsområdet. Du har mycket lätt för att uttrycka dig i svenska språket, i såväl tal som skrift, och har stor vana att skriva, anpassa och bearbeta texter. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Som person är du tillmötesgående i ditt arbetssätt och har vilja och intresse att hjälpa andra. Du tar ansvar för dina uppgifter, fattar självständiga beslut och uppnår resultat i ditt arbete. Du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter, är nyfiken och noggrann.


Anställningsvillkor

Tidsbegränsad anställning till och med 31 december 2020. Tillträde 1 oktober eller snarast.

Välkommen med din ansökan senast 20 september 2020.

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!
Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm


Kontaktpersoner

Jennie Schaeffer
Länsmuseichef Västmanlands Läns Museum
021-17 62 10

Ingrid Eriksson
Facklig repr. DIK
021-39 32 70

Mats Arnell
Facklig repr. Vision
021-39 32 62
ANSÖK HÄR