När då var nu forntidens folk och fäJobba på museet

lediga tjänsterVi är väldigt glada över att det finns ett stort intresse för att arbeta hos oss. Här nedan ser du ifall det finns några lediga tjänser tillgängliga. Tyvärr har vi ingen praktisk möjlighet att personligen besvara alla spontanansökningar. Välkommen att regelbundet titta här istället och följ oss på Instagram eller Facebook.

Vi annonserar även alla lediga tjänster på www.regionvastmanland.se/jobba-med-oss/
Konservator/ Föremålsantikvarie till Västmanlands läns museum

Nu söker vi en konservator/ föremålsantikvarie som tillfälligt förstärker arbetsgruppen som jobbar med museets samlingar. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter


Arbetet utgår från museets uppdrag i Region Västmanlands aktuella kulturplan. Du arbetar fokuserat med hanteringen av våra låneärenden. Du utför tillståndsbedömningar efter besök hos varje låntagare samt gör tillståndsrapportering och handlägger nya låneavtal i Primus. Du kommer även att göra översyner av de föremål vi har i våra utställningar i mån av tid. Tillståndsbedömning av föremål ur alla materialkategorier ingår i arbetsuppgifterna.

Om arbetsplatsen


Västmanlands läns museum med arbetsplatser i Västerås och Hallstahammar bedriver museiverksamhet med inriktning på samlingsförvaltning, förmedling och kulturmiljövård. Inom museet finns stora utställningslokaler, en aktiv programverksamhet, föremålssamlingar, arkiv och bibliotek. Vi strävar efter mångfald bland medarbetarna och en öppen inkluderande arbetsmiljö. Vårt arbete tar sin utgångspunkt i kärnvärdena mod, kunskap, kreativitet, hållbarhet och öppenhet. Du kommer att ingå i föremålsamlingars arbetsgrupp som består av två föremålsantikvarier.

Länsmuseet är en del av Region Västmanland och finns på Karlsgatan 2 i Västerås och på WestmannaArvet i Hallstahammar. Förmålsmagasinet finns i Hallstahammar.

Kvalifikationer


Du som söker har minst kandidatexamen från universitet- eller högskola inom konservering, alternativt avslutad föremålsantikvarisk utbildning från universitet- eller högskola med erfarenhet av tillståndsbedömning och tillståndsrapportering. Du har god erfarenhet av arbete i databasen Primus. Du behöver ha körkort, då låneärenden som ska besökas finns utspridda i hela länet.

Vi ser det meriterande om du har erfarenhet av arbete med lånehandläggning eller låneavtal gällande museiföremål. Tillståndsbedömning av föremål ur blandade materialkategorier ingår i arbetsuppgifterna, därför är det meriterande med en bred erfarenhet av det.

Du har en mycket god organisatorisk förmåga och är ansvarskännande. Du kan arbeta båda självständigt och i nära samarbete med andra. Du har en god förmåga att anpassa din kommunikation till olika målgrupper, både skriftligt och muntligt. Som person är du lösningsorienterad, lyhörd och kan prioritera givna deadlines.


Anställningsvillkor


Tidsbegränsad anställning, heltid. Tillträde 20 september 2021 med avslut 20 dec 2021.


Välkommen med din ansökan senast 17 maj 2021

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!
Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.
Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY 


Kontaktpersoner


Kajsa Ehlton
Föremålsantikvarie Västmanlands läns museum
021-17 58 98
kajsa.ehlton@regionvastmanland.se

Jennie Schaeffer
Länsmuseichef Västmanlands läns museum
021-17 62 10
jennie.andersson.schaeffer@regionvastmanland.se

Ingrid Eriksson
Facklig representant DIK
021-39 32 70

Mats Arnell
Facklig representant Vision
021-39 32 62


Ansök här