När då var nu forntidens folk och fä

PROCESSLEDARE till Västmanlands läns museum

Västmanlands läns museum söker nu dig som vill arbeta med utställningsprocesser, formgivning och Västmanlands kulturarv i en kreativ och ledande roll. Har du kunskap om och erfarenhet av processledning och utställningsformgivning? Då kanske du är vår nya processledare. Vi söker dig som vill leda processen med att ta fram utställningen Älskade Västmanland som planeras att öppna under tidig höst 2024.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter


I tjänsten som processledare kommer du att leda arbetet med utvecklingen av vår framtida utställning Älskade Västmanland som ska stå klar tidigt hösten 2024. Målet med utställningen är att visa en mångfald av perspektiv på Västmanlands kulturarv. I ditt ansvarsområde ingår att sätta en tidsplan och ta fram en struktur för hela arbetsprocessen inklusive utställningsform och koncept. Utställningen kommer att innehålla föremål från våra samlingar, men också inkludera berättelser och objekt förmedlade från västmanlänningar. I arbetsuppgifterna ingår även att hitta en form för hur personer boende i Västmanland eller med anknytning till länet ska kunna nominera och lämna in föremål och berättelser till utställningen. Du kommer också att leda utställningens arbetsgrupp genom att bistå med egna kunskaper, idéer, metoder och verktyg för att bearbeta frågor och ta fram koncept.


Om arbetsplatsen


Västmanlands läns museum vill bidra till ett levande kulturliv i hela länet och vara en del av samhällsutvecklingen. Västmanlands läns museum är en publik arbetsplats. Här arbetar vi med utställningar, pedagogik, kulturmiljövård, programverksamhet och i arkiv, bibliotek och föremålsmagasin. Vi som arbetar här har ett genuint samhälls- och kulturhistoriskt engagemang och du kommer befinna dig i en kreativ miljö.

Kvalifikationer


Vi söker dig som har en utbildning inom områden som berör utställningsdesign och formgivning, alternativt har erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig och relevant. Du behöver även ha erfarenhet av processledning och gärna kunskap i tjänstedesign eller andra former av designprocesser som inkluderar användares perspektiv. Har du i tidigare roller arbetat med liknande processer inom museiverksamhet ser vi det som väl meriterande för tjänsten. Erfarenhet av utvecklingsarbete utifrån ett inkluderande- och mångfaldsperspektiv är även ett stort plus. Positivt är också om du tidigare har arbetat med att driva och slutföra projekt inom utställningsformgivning eller liknande.

Vidare behöver du ha lätt för att uttrycka dig på svenska, i såväl tal som i skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande för tjänsten. För att lyckas väl i rollen bör du ha mod och handlingskraft att agera utifrån din kunskap och erfarenhet, samtidigt som du är lyhörd och har förmåga att bibehålla engagemanget i arbetsgruppen. Du trivs med att ta initiativ, sätta i gång aktiviteter och att inspirera andra. Då det är en samordnande roll behöver du även vara duktig på att strukturera ditt arbete och ha en god samarbetsförmåga. Tålamod, flexibilitet och nyfikenhet är andra viktiga egenskaper som behövs i den här tjänsten. För rollen ser vi en kreativ och social person som skapar kontakt och brinner för dessa arbetsuppgifter.


Anställningsvillkor


Tillträde enligt överenskommelse dock senast 15 augusti.
Deltidsanställning 50% dagtid till 15 juni 2023, med möjlighet till förlängning.

Välkommen med din ansökan senast 22 maj 2022.

Digitala intervjuer via Teams är planerade till den 2 och 8 juni.
Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.Om Regionen

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.


Kontaktpersoner


Jennie Schaeffer
Länsmuseichef Västmanlands läns museum
021-17 62 10
jennie.andersson.schaeffer@regionvastmanland.se

Ingrid Eriksson
DIK
021-173635
ingrid.eriksson@regionvastmanland.se

Mats Arnell

Facklig representant Vision
021-39 32 62Sök tjänsten här