När då var nu forntidens folk och fä


FÖR SKOLAN


Välkomna till Västmanlands läns museum! Hos oss kan förskolor och skolor uppleva den västmanländska historien i våra utställningar. Det går att uppleva dem på egen hand och det går att uppleva dem tillsammans med en av våra pedagoger i samband med bokade visningar.

För att kunna arbeta i det egna klassrummet finns det studiematerial i form av studielådor och faktablad som länsmuseet tillhandahåller.

Vår ambition är att väcka nyfikenhet och intresse för historien, att på ett lustfyllt sätt reflektera kring det som varit och se förhållandet mellan historien och vår samtid.

Vid eventuella frågor och funderingar kontakta länsmuseets pedagoger.

 Ni hittar deras kontaktuppgifter här.


  När då var nu forntidens folk och fä


BOKA SKOLVISNING ELLER STUDIELÅDA

Vi erbjuder fria visningar av våra fasta utställningar om Västmanlands historia för förskola, grundskola, gymnasium samt vuxenutbildning och SFI och även utlån av studielådor med olika historiska teman som kan användas självständigt. På länsmuseet har vi introducerat ett nytt digitalt bokningssystem. Det innebär att du som lärare på ett enkelt sett kan se vilka utställningar och bokningsbara tider det finns att boka. Även museets studielådor kan bokas här.


BOKA SKOLVISNING ELLER STUDIELÅDA HÄR


 
Berätta mer

Berätta mer
Berätta mer är ett faktamaterial med kulturmiljöer som utgångspunkt, producerat av Västmanlands läns museum. Faktabladen ska kunna användas av lärare med olika ämnen och årskurser direkt i ert arbete.
Besök på egen hand

Besök på egen hand
Har ni tillsammans med er förskola, klass eller fritids tänk att besöka oss på egen hand utan att boka en visning? Vad roligt!

Tänk på att vi just nu har begränsat antal platser i våra utställningar. Vi rekommenderar starkt att ni anmäler ert besök till oss så att ert besök blir så bra som möjligt.

Här hittar ni några tips för att ert besök ska bli så bra som möjligt.