När då var nu forntidens folk och fäUll för livet


ULL FÖR LIVET

22 september - 27 september 2018Ingen annan fiber är så hållbar, praktisk och miljövänlig som ullen. Få upp ögonen för den fantastiska svenska ullen i den mindre vandringsutställningen Ull för livet mellan den 22-27 september 2018 på Västmanlands läns museum.

I utställningen visas formgivna produkter i naturfärgad ull från hantverkare i hela landet. Under veckan kan du se olika hantverk, prova på olika tekniker och diskutera med kunniga hantverkare om vilken ull som passar bäst till vad. 

I Sverige har vi 578 000 får som ger ca 1000 ton ull per år. Den mesta ullen slängs. All ull lämpar sig inte för textil konfektion men det finns andra användningsområden. I en gemensam strävan mot ett hållbart samhälle vill vi att fler ska få upp ögonen för den fantastiska ullen.

Utställningen är framtagen av Sveriges hemslöjdskonsulenter/ regionala utvecklare som strävar efter att skapa samverkan och lyfta ullnäringen i landet ur ett hantverks- och kunskapsperspektiv. Programmet i Västmanlands län arrangeras av Västmanlands läns hemslöjdsförbund i samarbete med länets lokala slöjd- och hantverksföreningar och Västmanlands läns fåravelsförening.PROGRAMVERKSAMHET


Här visas de program som är kopplade till utställningen och som visas både under och efter den aktuella utställningsperioden.
Fri entré om inget annat anges. För mer information klicka på länken.

Lördag 22 september
kl 12-16 Visning av nålbindning och tvåändsstickning
kl 13-15 Prova på att tova ull med varmt vatten och såpa 

Söndag 23 september
kl 12-16 Visning av tvåändsstickning samt prova på att karda och spinna på slända

Tisdag 25 september 
kl 10-17 Visning och prova på nålbindning, tvåändsstickning och nåltovning. Stickkafé.

Onsdag 26 september
kl 10-20 Visning och prova på tvåändsstickning
kl 12-16 Visning av yllebroderi
kl 13-20 Föredrag, panelsamtal och workshops

Torsdag 27 september
kl 10-17 Visning och prova på tvåändsstickning
kl 13-15 Visning och prova på nåltovning


PRESSBILDER


Ull för livet

Ull för livet

Ull för livet