När då var nu forntidens folk och fäUtanför museet
 

UTANFÖR MUSEET


Museet är en spännande plats men det finns även mycket att upptäcka utanför museets väggar. Om du känner för en liten promenad eller utflykt kan du upptäcka en massa instressant historia ute i länet. Här hittar du tips på olika fria aktiviteter!Skitviken

Ljudvandring
Välkommen till länsmuseets ljudvandringsapp! En audiell app för ljudvandringar som både är gratis och tillgänglig dygnet runt. Det första strövtåget, Skitviken – en rostig lustgård full av liv kan du ladda ner i din telefon och prova redan idag!

Arkitekturguide modernism

Arkitekturguide
Västerås stad, Länsstyrelsen i Västmanlands län och Västmanlands läns museum har tagit fram en arkitekturguide för innerstaden med fokus på modernismens byggnader. Vi hoppas att arkitekturguiden ökar kunskapen och får människor att upptäcka den modernistiska skatt som finns i Västerås innerstad.

Utkikar

Utkikar
I länsmuseets basutställningar När då var nu berättar vi om Västmanlands historia från forntid till millennieskifte. Där finns bland mycket annat våra så kallade ”utkikar” som visar på ställen i länet där du kan se och lära mer om länets historiska platser på riktigt. Här berättar vi om några av alla utflyktsmål som du kan besöka. Det finns många spännande fornlämningar, kulturmiljöer och byggnader att upptäcka i vårt vackra län!